• Legenska cesta 37, 2380 Slovenj Gradec
  • janez@peci-kumer.si

Kaminski vložki


KAMINSKI VLOŽKI        KOBOK katalog (za ogled klikni)

KAMINSKI VLOŽKI        SCHMID katalog (za ogled klikni)

KAMINSKI VLOŽKI         KRATKI katalog (za ogled klikni)

KAMINSKI VLOŽKI       SPARTHERM   katalog  (za ogled klikni)

Kamini se v glavnem razvrščajo v dve osnovni skupini, t.j. kamini z odprtim kuriščem in kamini z zaprtim kuriščem. Čeprav kamini z odprtim kuriščem predstavljajo enega najstarejših načinov ogrevanja prostora, dandanes, predvsem zaradi večje učinkovitosti, v ospredje vse bolj prihajajo zaprta kurišča in s tem tudi kaminski vložki, ki po zaslugi številnih prednosti, ki jih prinašajo, postajajo eden bolj priljubljenih načinov ogrevanja.

Kaminski vložki oddajajo toploto v bivalni prostor s konvencijo in sevanjem. Na ta način kaminski vložki vplivajo na čistejši zrak, ki pa vsebuje tudi ustrezno stopnjo vlažnosti. Kaminski vložki so prav zaradi navedene lastnosti primerni tudi za astmatike. Prav tako se po zaslugi steklenih vrat, ki so njihov sestavni del, ognemo nenehnemu čiščenju pepela izven kurišča, ki je pogost pojav pri odprtih kaminih, hkrati pa je na ta način poskrbljeno tudi za večjo varnost, saj žerjavica ostaja za zaprtimi vratci.

Kaminski vložki, ki so izdelani z najsodobnejšo tehnologijo in najkvalitetnejšimi materiali, so priljubljeni tudi zaradi učinkovitejšega izgorevanja. Doseči je moč tudi od 70 do 80 % energijski izkoristek, kar v primerjavi z odprtimi kurišči, ki dosegajo od 30 do 50 % izkoristek, pomeni precejšen finančni prihranek pri ogrevanju, hkrati pa na ta način prispevamo tudi k ohranjanju narave. Dodatna prednost, ki jo prinašajo kaminski vložki, je tudi sposobnost reguliranja temperature.

Kaminski vložki lahko služijo kot lokalni grelci prostora ali pa jih uporabimo za ogrevanje več prostorov hkrati, pri čemer je sposobnost ogrevanja odvisna od vložka kot tudi od toplotnih potreb prostora. Kaminski vložki za delovanje uporabljajo le vrsto in količino goriva, ki ga narekuje proizvajalec, v nobenem primeru pa ne smemo uporabljati plastičnih ali drugih odpadnih materialov.

Kaminski vložki so enostavni za uporabo, hkrati pa omogočajo hitro segrevanje prostora in so posebej primerni za bivalne enote, ki ne potrebujejo stalnega ogrevanja..

Kaminski vložki so na voljo v številnih različicah glede na potrebe in želje kupcev, pri čemer lahko izbiramo tudi med številnimi različicami steklenih vratc (čelne, polkrožne, tunelske, tristranske, v obliki črke L in še kakšne), ki zaključijo njegovo zunanjo podobo. S svojim zunanjim videzom, ki se popolnoma prilagodi željam kupca, kaminski vložki v bivalni prostor vnesejo poseben čar – ne le takrat, ko je v njih moč opazovati romantičen ogenj, pač pa tudi takrat, ko niso v uporabi in predstavljajo le okras stanovanju.
kaminski vložek